Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Ståhl fick en tårta – VM-vinnaren ett hus

När Daniel Ståhl tog VM-silver fick han en gräddtårta – guldmedaljören Andrius Gudzius från Litauen belönades med betydligt mer än så. – Han fick ett nytt hus, ny bil och jag vet inte vad, säger Ståhls tränare Vésteinn Hafsteinsson till Sportbladet.

Daniel Ståhl var en av få svenskar som höll för pressen och lyckades på VM i London i början av augusti. Efter ett imponerande kval fortsatte Ståhl att prestera även i finalen. Och hade han bara kastat två centimeter längre hade silvermedaljen bytts ut mot en av ädlare valör.

Men förstaplatsen togs i stället Andrius Gudzius, och litauern, som hyllades stort i hemlandet, belönades minst sagt rikligt efter sin VM-seger. 

– Det är så i ett land där man inte har så mycket mer än diskuskastare. Det är en fantastisk tradition och belöningen är riklig, säger Daniel Ståhls tränare Vésteinn Hafsteinsson om Gudzius, till Sportbladet.

– Jag minns här jag tränade estländaren Gerd Kanter till ett VM-guld och ett OS-guld. Han fick inte ett hus, men han fick massor av sponsorer och heltidslön av staten i två år. Till och med jag fick en årslön som hans tränare.

Efter silvret belönades Ståhl med en gräddtårta i samband med att han firade medaljen på hotellet. Samtidigt fick Gudzius en mer riklig belöning. 

– Han fick ett nytt hus, ny bil och jag vet inte vad, säger Ståhls tränare Vésteinn Hafsteinsson. 

På fredagskvällen möts stjärnorna för första gången sedan VM när Diamond League avgörs i Bryssel. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.