Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Juniorspelaren stängs av året ut. Arkivbild.
Juniorspelaren stängs av året ut. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Stängs av året ut efter hockeymisshandeln

En juniorspelare fick käken sönderslagen av en klubba under en ishockeymatch.
Spelaren som delade ut slaget stängs av från matchspel året ut, meddelar ishockeyförbundets disciplinnämnd enligt Expressen.

Det var i tredje perioden i en J20-match i lördags som en spelare blev slagen med en klubba i ansiktet, vilket resulterade i att käken gick av på flera ställen.

– Spelaren kan inte prata och kan bara dricka via sugrör, sade Jesper Hansson, tränare i den drabbade spelarens lag, till TT på torsdagen.

Händelsen har polisanmälts och utreds som grov misshandel, enligt förundersökningsledaren Helena Falkerby.

Men domen från ishockeyförbundets disciplinnämnd har redan fallit: Spelaren som delade ut slaget stängs av från matchspel året ut.

”Slaget var mycket kraftfullt och (spelaren) ådrog sig mycket allvarliga skador såsom frakturer i käkpartiet, utslagna tänder samt omfattande mjukdelsskador. Kommittén är av uppfattningen att skadorna kommer att kräva långvarig rehabilitering", skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Han är sedan tidigare avstängd från sin klubb.

"Denna typ av beteende från en av våra spelare är inget som vi som förening ställer oss bakom. Den aktuella spelaren är för närvarande avstängd från all verksamhet i föreningen", skriver klubben.