Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Britten Chris Froome, till vänster, i den gula ledartröjan och tysken Marcel Kittel, i den gröna spurttröjan, inför onsdagens 17:e etapp av Tour de France.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Spurtstjärnan tvingades bryta Tour de France

Spurtspecialisten Marcel Kittel kraschade under den 17:e etappen av Tour de France. Den 29-årige tysken – som vunnit fem etapper i år – tvingades dra sig ur tävlingen samtidigt som britten Chris Froome drygade ut sin totalledning.

I den 183 kilometer långa etappen från La Mure till Serre Chevalier i de franska alperna vurpade Marcel Kittel redan efter 20 kilometers cykling.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den 29-årige tysken – som vunnit fem etapper i årets Tour de France – tvingades avbryta loppet och den resterande delen av touren som avslutas på söndag.

Australiern Michel Matthews övertar därmed den gröna spurttröjan från Kittel.

Loppet vanns av Primoz Roglic från Slovenien. 27-åringen, som aldrig tidigare vunnit en etapp i Tour de France, gick i mål på tiden 5.07.41 och var en minut och 13 sekunder före colombianen Rigoberto Uran.

Andraplatsen innebär att Uran är ny totaltvåa i touren, 27 sekunder bakom trefaldige mästaren Chris Froome.

Britten slutade trea i dagens etapp men drygade ut sin totalledning då italienaren Fabio Aru slutade först på tionde plats i etappen.

Aru var 18 sekunder efter Froome inför dagen men är nu 53 sekunder efter.

På torsdagen körs den avslutande bergsetappen, 179,5 kilometer från Briancon till Col d'Izoard.