Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Spurtdramat: Sverige tvåa efter mäktig uppgörelse

Herrarnas stafett i Ulricehamn blev en rafflande historia. Sverige och Norge gjorde upp i en spurtuppgörelse där Norges Finn Hågen Krogh blev för stark för Calle Halfvarsson på upploppet.

Bara en månad innan VM i Lahtis visade Sverige att de blir en riktig medaljkandidat i herrarnas stafett. Det blev en andraplats för Sveriges förstalag efter en rejäl spurtuppgörelse med Norge.

Sveriges förstalag bestående av Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson är med största sannolikhet det lag som kommer köra i VM och visade fina tecken när världscuphelgen i Ulricehamn avslutades med herranas stafett.

Tätklungan hängde samman under i stort sett hela loppet och det var upplagt för en spurtuppgörelse. Calle Halfvarsson såg ut att ha segerläge när han var först in på upploppet men fick till slut se sig besegrad av norrmannen Finn Hågen Krogh.

–  Man ser på bilderna att det är klasskillnad. Han tar två stavtag när jag tar ett, så det är frekvensen som är betydligt mycket bättre. Och träffen också kanske.

Fick du ut allt du hade på upploppet?

– Ja, jag kan  inte få till det bättre i dag. Jag vet när jag går in här idag att Finn är bättre än mig just nu, säger Halfvarsson.

Han har tidigare förlorat stora lopp mot spurtsuveränen Petter Northug. Dagens spurtuppgörelse mot Krogh tog dock inte lika hårt på Halfvarssons psyke, enligt honom själv.

– Inte det här loppet. Här hade det bara varit så himla kul att få vinna med så mycket folk, men jag visste att jag inte kunde förvänta mig att bolla med världens bästa skidåkare.

– De tidigare förlusterna mot Petter har ju varit tunga, men i dag är det inga konstigheter – han är bara snabbare, konstaterar Halfvarsson.

Och i VM?

– Då får vi hoppas att det är jämnare, men idag var det inget snack om saken, Finn hade lekstuga.

Kanada tog hand om tredjeplatsen bakom Norge och Sverige.

Sveriges andralag med Emil Jönsson, Jens Burman, Martin Johansson och Karl-Johan Westberg slutade på en åttonde plats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.