Sprintstjärnan stängs av i tio år

Den nigerianska sprintlöparen Blessing Okagbare stängs av i tio år av det internationella friidrottsförbundet på grund av sin delaktighet i ett "organiserat dopningsprogram" inför OS i Tokyo i somras.

ANNONS
|

Under OS i Tokyo tvingades den forna VM-silvermedaljören dra sig ur 100-meterstävlingen inför semifinalerna efter att ett av hennes tidigare dopningstester, från den 29 juli, visat spår av tillväxthormon. Hon hade då redan hunnit tävla i försöken och vunnit sitt heat.

Förutom tillväxthormonerna hittades bevis för EPO-dopning i ett test från i juni. Dessutom hävdar friidrottens antidopningsorganisation, AIU, att Okagbare vägrat samarbeta med utredarna, ännu ett regelbrott.

– Ett tioårigt straff är en stark markering mot medvetna och koordinerade försök att fuska i vår sport, säger AIU:s ordförande Brett Clothier.

Bild: PHIL NOBLE
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS