Sprang maraton på supertid – kedjerökte hela loppet

Kinesen Bang-Xian Chen sprang ett maraton på 3.28,45.
Det anmärkningsvärda med det?
Han bolmade sig igenom hela sträckan.

ANNONS
|

Bang-Xian Chen blev först känd för prestation på den kinesiska mikrobloggen Weibo – sedan spreds bilderna och ”Uncle Chen”, som han kallas, blev viral.

Bang-Xian Chen är 50 år gammal och syntes röka sig igenom det 42 kilometer långa loppet. Någonting man kan tycka är konstigt i sig – kanske ännu konstigare att han enligt Canadian Running inte ens röker till vardags.

Tiden blev 3.28,45, vilket får ses som imponerade med tanke på hans ålder och ständiga rökande.

Sprungit ultramaraton i tolv timmar

Detta maraton är inte hans första, Bang-Xian Chen verkar vara en löpvan herre med tanke på att statistiksidor visar att han i februari 2019 sprang ett ultramaratonlopp som pågick i 12 timmar.

ANNONS

Bland hans tidigare maratonlopp är han noterad för flera tider runt 3.30-sträcket.

Att röka sig igenom ett maraton är, trots Bang-Xian Chens prestation, ingenting att rekommendera.

Folkhälsomyndigheten skriver på sin hemsida:

”Tobaksrökning ökar risken för flera sjukdomar, bland annat olika typer av cancersjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, samt sjukdomar och infektioner i andningsorganen. Rökning under graviditeten ökar bland annat risken för hämmad fostertillväxt och låg födelsevikt och för tidig födsel hos barnet”.

LÄS MER:Johan Sundén sprang Ultravasan elva år efter stroken

LÄS MER:Familjen Skårbratt slog världsrekord under Göteborgsvarvet

LÄS MER:Här är vinnarna i Göteborgsvarvet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS