Sportfest i Göteborg under mellandagarna

Annandagen har blivit till en riktig högtidsdag för sportälskare. I Göteborg bjuds det på såväl hockey som handbollsderby under annandagseftermiddagen.

ANNONS
|

Mellandagarna innebär flera möjligheter att gå på live-idrott för göteborgarna. Innan det nya året tar vid kommer Frölunda hinna spela två hemmamatcher, RIK avsluta Lisebergshallen-eran och Sävehof bjuda in till dubbla matcher i Partille Arena.

För den som vill uppleva en annan stark idrottslig annandagstradition bjuds det på annandagsbandy i Trollhättan när Gripen tar emot IFK Kungälv i bandyallsvenskan.

Nedan listar vi annandagens höjdpunkter (resten av mellandagarna återfinns i faktarutan).

Ishockey

Frölunda – Luleå 15.15 (Scandinavium)

Serieledarna från Luleå kommer på besök i Scandinavium. Frölunda har vunnit sina tre senaste SHL-matcher och är bara två poäng bakom första platsen.

Handboll

IK Sävehof – Lugi HF 13.45 (Partille Arena)

Det första av dagens två möten i Partille Arena. Sävehof kommer från vinst borta mot Kungälv när SHE startade om precis innan jul. Nu väntar Lugi, som ligger precis bakom Sävehof, i hemmahallen.

ANNONS

IK Sävehof – Önnereds HK 15.30 (Partille Arena)

Repris på det spännande derbyt från i torsdags. Då drog Sävehof längsta strået när laget vände i slutminuterna och vann med 29-28. Nu jagar Önnered revansch under annandagens andra match i Partille Arena.

Redbergslid IK – IFK Ystad HK 13.00 (Lisebergshallen)

RIK gör sin sista match i Lisebergshallen, IFK Ystad står för motståndet när herrarnas serie vänder. Lagen möttes i sista omgången innan jul, då vann RIK med 29-25.

Bandy

Gripen Trollhättan BK – IFK Kungälv 13.15 (Slättbergshallen)

"Det närmsta man kommer ett derby i tävlingssammanhang om man spelar bandy i Kungälv", sa Kungälvsspelarna när GP pratade med dom innan jul. Annandagsbandyn är en tradition som ligger många bandyälskare varmt om hjärtat och bjuder ofta på extra laddade matcher.

Vetlanda BK - Frillesås BK 14.00

På annat håll åker Frillesås BK till Vetlanda för att spela annandagsbandy när Frillesås gör sin första annandagsdrabbning i bandyns högsta liga. Efter en okej insats hemma mot Villa Lidköping i helgen väntar åttondeplacerade Vetlanda på annandagskvällen. Matchen går att se på Bandyplay.se.

Så spelar Göteborgslagen under mellandagarna

Torsdag 27/12

Handboll (SHE): Önnereds HK - VästeråsIrsta HF 19.00 ÖHK-hallen

Fredag 28/12

Innebandy: Pixbo Wallenstam (H) – Lindås Waves 19.00 (Wallenstamshallen)

Bandy: Frillesås BK - IFK Vänersborg 19.00 (Sjöaremossen)

Ishockey: Skellefteå - Frölunda 19.00

Lördag 29/12

Handboll (Handbollsligan): Skara HF – BK Heid 16.00

Söndag 30/12

Ishockey: Frölunda – Rögle 18.00 (Scandinavium)

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS