Viktor Andersson. Arkivbild.
Viktor Andersson. Arkivbild.

Sportchefen: "Vi räknar med Viktor i OS"

Skicrossåkaren Viktor Andersson behandlas fortfarande för skadorna han fick vid kraschen i Idre. Men inför OS kommer ett positivt besked.

ANNONS
|

Andersson vurpade rejält i åttondelsfinalen i den första av de två världscuptävlingarna i Idre för snart två veckor sedan.

Han fördes bort i skoter och kördes i ambulans till sjukhuset i Mora. Där visade undersökningen att AC-leden (leden mellan nyckelbenet) och den övre delen av skulderbladet (nära axelns ytterkant) var av. Dessutom klagade Andersson över ryggsmärtor.

Men han är på benen – om än inte med fötterna i pjäxorna.

- Just nu rehabiliteringstränar han hos en sjukgymnast i Varberg. Jag träffade honom senast i går (onsdags). Han har gått från att ha små förhoppningar på grund av smärtan till att ha ganska stora förhoppningar om att snart vara tillbaka i backen, säger Joar Båtelson.

ANNONS

Och fortsätter:

- Sedan ska man alltid ha respekt för att det är en kraftig smäll han har åkt på. Inför OS är läget just nu att tejpa ihop och köra. Det handlar om att kunna genomföra det med så lite smärta som möjligt och att det inte är farligt. Läget är inte optimalt, men vi är ganska säkra på att han står på start och han följer med truppen.

Landslaget samlas på träningsläger i Idre den 5 februari. Då hoppas Båtelson att Andersson kan stå på skidor igen.

- Planen är att han ska börja friåka helgen 3–4, säger Båtelson.

Herrarnas skicrosstävling i OS avgörs den 21 februari. Övriga OS-uttagna svenska herrar är Victor Öhling Norberg och Erik Mobärg.

TT

ANNONS