Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Anthony Joshuas nästa titelmatch visas på DAZN, som nu lanseras i 200 länder. Arkivbild.
Anthony Joshuas nästa titelmatch visas på DAZN, som nu lanseras i 200 länder. Arkivbild. Bild: Nick Potts/PA/AP

Sport-tv-jätten DAZN till Sverige i december

Det redan stora utbudet av sport-tv-tjänster blir ännu större snart. Den 1 december kommer DAZN till Sverige.

DAZN, vilket uttalas "Da zone", har kallats "sportens Netflix" och är redan en en stor aktör i flera länder med åtta miljoner abonnenter över hela världen.

Världslanseringen var tänkt att ske tidigare i år, men fick skjutas på framtiden på grund av pandemin. Den 1 december blir strömningstjänsten tillgänglig i 200 länder, skriver branschtidningen Deadline Hollywood.

Priset är inledningsvis satt till motsvarande 20 kronor i månaden för att locka abonnenter.

DAZN lanseras av den ryske affärsmannen Leon Blatnik 2016 och har hittills inte gått att se i Sverige, även om företaget bakom har betatestat tjänsten för utvalda kunder i några månader.

De flesta sporträttigheter är kopplade till specifika regioner eller länder och i Sverige domineras marknaden av C More, Nent/Viaplay och Discovery/Dplay. Så det är oklart vad DAZN kommer att kunna sända på den svenska marknaden.

I USA är DAZN mest känd för att visa kampsport, medan de sänder Bundesliga, Champions League och Serie A i flera europeiska länder. Tjänsten satsar även på dokumentärer.

DAZN har inte gått ut med vad det blir för utbud i respektive land som nu tillkommer. Men några stora evenemang har de världsrättigheter för – som VM-matchen i tungviktsboxning mellan Anthony Joshua och Kubrat Pulev, som avgörs den 12 december.

Mikael Forsell/TT