Anthony Joshuas nästa titelmatch visas på DAZN, som nu lanseras i 200 länder. Arkivbild.
Anthony Joshuas nästa titelmatch visas på DAZN, som nu lanseras i 200 länder. Arkivbild. Bild: Nick Potts/PA/AP

Sport-tv-jätten DAZN till Sverige i december

Det redan stora utbudet av sport-tv-tjänster blir ännu större snart. Den 1 december kommer DAZN till Sverige.

ANNONS

DAZN, vilket uttalas "Da zone", har kallats "sportens Netflix" och är redan en en stor aktör i flera länder med åtta miljoner abonnenter över hela världen.

Världslanseringen var tänkt att ske tidigare i år, men fick skjutas på framtiden på grund av pandemin. Den 1 december blir strömningstjänsten tillgänglig i 200 länder, skriver branschtidningen Deadline Hollywood.

Priset är inledningsvis satt till motsvarande 20 kronor i månaden för att locka abonnenter.

DAZN lanseras av den ryske affärsmannen Leon Blatnik 2016 och har hittills inte gått att se i Sverige, även om företaget bakom har betatestat tjänsten för utvalda kunder i några månader.

ANNONS

De flesta sporträttigheter är kopplade till specifika regioner eller länder och i Sverige domineras marknaden av C More, Nent/Viaplay och Discovery/Dplay. Så det är oklart vad DAZN kommer att kunna sända på den svenska marknaden.

I USA är DAZN mest känd för att visa kampsport, medan de sänder Bundesliga, Champions League och Serie A i flera europeiska länder. Tjänsten satsar även på dokumentärer.

DAZN har inte gått ut med vad det blir för utbud i respektive land som nu tillkommer. Men några stora evenemang har de världsrättigheter för – som VM-matchen i tungviktsboxning mellan Anthony Joshua och Kubrat Pulev, som avgörs den 12 december.

Mikael Forsell/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS