Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Landslagets spion Lasse Jacobsson. Arkivbild.

Spionen Jacobsson: Viktigt att vara vakna

Turkiet väntar i kvällens Nations League-premiär. Då gäller det för Sverige att ha koll på omställningarna.

Lasse Jacobsson har koll på Turkiet, och han tror sig veta precis vad som väntar Sverige i Nations League-premiären på Friends arena.

- De ligger och försöker hitta slagläge direkt i omställningsfasen och de får övertag direkt om de vinner boll, säger han.

"En nyckel"

TT: Vad blir då viktigt för er?

- Det är viktigt att vara vakna när de vinner boll, samtidigt är de rätt offensivt och när vi själva vinner boll är det viktigt att vi hittar ut från deras press, säger han.

- De försöker vinna tillbaka bollen direkt, som alla lag, och de går i väg med många spelare, så de har inte många kvar när man väl vinner boll. Omställningsspelet blir en nyckel.

Förbundskapten Janne Andersson:

- Det är ett lag med individuell skicklighet, spelare med riktigt hög klass. Det är ett kontringsstarkt lag, som är duktigt på att sätta full fart när de ställer om, säger han.

- Det finns taktiska nyanser som vi kan utnyttja när vi vinner boll och när de har boll. Omställningsfasen är viktig i fotboll och kommer att vara extra viktig mot Turkiet.

Granqvist sjuk

Mittbacken och lagkaptenen Andreas Granqvist missade gårdagens träning (feber) och är ett frågetecken inför matchen. Om 33-åringen missar mötet med Turkiet lär Pontus Jansson kliva in i startelvan och spela bredvid Victor Nilsson Lindelöf.

Högerbacken Mikael Lustig (vad) och mittfältaren Albin Ekdal (magsjuka) har däremot lämnat klartecken för spel. Sedan tidigare saknas mittfältaren Emil Forsberg (ljumske) och vänsterbacken Martin Olsson.