Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Jordan Spieth leder British Open.

Spieth i ledning – kan skriva historia

Jordan Spieth kan bli den yngste spelaren någonsin som har vunnit tre olika majors. 23-åringen leder British Open med tre slag inför slutrundan på Royal Birkdale.

Spieth visade inga tecken på att svaja när han gick ut i ledning under tredje dagens spel i The Open. Fem birdies och inte en enda bogey gör att amerikanen behåller ledningen och nu är tre slag före landsmannen Matt Kuchar inför avslutningen på söndagen.

- En väldigt stabil runda. Med tanke på hur läget var när dagen började är jag extremt nöjd. Jag kunde inte önska mig mer, säger Spieth.

På söndagen har han chansen att skriva golfhistoria.

Tiger Woods var 24 år när han blev mästare i sin tredje major, men Jordan Spieth – som vann US Masters och US Open 2015 – kan utradera det rekordet nu.

På papperet ser Kuchar ut som det enda riktigt farliga hotet mot världstrean från Texas. Ner till treorna Brooks Koepka, USA, och Austin Connelly, Kanada, skiljer sex slag och där bakom finns även sjuan Henrik Stenson, som är åtta slag efter Spieth.

Å andra sidan hade Jordan Spieth ett tag ledningen med fem slag under slutrundan i Masters förra året, men tappade och blev tvåa efter att ha slagit två bollar i vattnet.

- Jag försöker dra nytta av allt jag varit med om, bra och dåligt och allt däremellan. Jag vet att en ledning kan svänga snabbt, men jag vet också hur man kan bygga vidare på en ledning, säger han.

- Om jag inte vinner i morgon har det inget med det (Masters) att göra, utan då är det för att någon hade sin dag. Och om jag vinner har det inte heller med det att göra.