Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nordea Masters har de senaste åren avgjorts i början av juni, men Kristoffer Broberg vill att tävlingen spelas senare under sommaren.

Spelarna vill flytta svensk tourtävling

Var Nordea Masters spelas nästa år är oklart. Flera spelare vill dock att den ska läggas senare på året.

De senaste åren har Nordea Masters legat i början av juni, men flera spelare har lyft frågan om att den kanske borde ligga senare i kalendern. Exempelvis engelsmannen Lee Westwood, som vunnit tävlingen tre gånger (1996, 2000 och 2012), tycker att det är för tidigt med en Europatourtävling i Sverige under försommaren.

Kristoffer Broberg håller med. Han tycker att tävlingen borde ligga senare under året. Då skulle en bana som Barsebäck vara i toppskick, menar han.

Juni eller augusti aktuella

- Jag tycker att de (banansvariga) gör det bra, men det är lite för tidigt. De har själva sagt att det är för tidigt. 10–15 dagar till så hade banan varit i toppskick, tror jag, säger Kristoffer Broberg, som vunnit en Europatourtävling i karriären.

Ägaren Lagardère har ännu inte fastslagit ett speldatum för nästa år.

- Det datum vi har nu tycker jag är ett bra datum om vi tittar på kalendern för Europatouren. Det kan vara vanskligt med vädret, men i juli kommer vi aldrig att lägga en tävling. Då är det semester och vi måste ha både familjer och affärsfolk som kan dra hit sina kunder. Antingen ligger man här eller senare i augusti, säger tävlingsdirektör Claes Nilsson.

Det är tionde gången som Nordea Masters avgörs på Barsebäck. Var den spelas nästa år är ännu inte spikat.

- Vi har aspiranter i Malmö, Göteborg och Stockholm, säger Claes Nilsson.

I fjol, liksom fyra år på raken 2010–2013, gick tävlingen på Bro Hof Slott och åren 2014–2015 på PGA National utanför Malmö. En del hänger på vilket företag som är titelsponsor till tävlingen. inom kort hoppas Claes Nilsson kunna gå ut med vilket namn tävlingen kommer att gå under i framtiden.

- Jag hoppas det. Det ser väldigt bra ut, säger han.

"Inte tävla mot fantasisiffror"

Kontraktet med mångåriga huvudsponsorn Nordea går ut, men det är inte uteslutet att det blir en förlängning, framhåller Nilsson.

I nuläget har turneringen runt 14 miljoner kronor i prispott (1,5 miljoner euro). Att försöka konkurrera med de större tävlingarna i Europa ser inte Claes Nilsson som vägen framåt.

- Jag är väldigt stolt över att vi kan ha en Europatourtävling i Sverige. Det är ingen liten apparat som vi driver runt och vi kan inte tävla mot fantasisiffror. Det här är ett litet land och det krävs stora pengar, säger Claes Nilsson.