Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: PILAR OLIVARES

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Spelarna stöttar Janne: Äckligt beteende

Sverige var 15 sekunder från att få med sig en bragdpoäng mot Tyskland. Efteråt var de svenska spelarna besvikna - och arga.
– Det är äckligt beteende tycker jag, säger Emil Forsberg om tyskarnas firande.

Det var deppiga spelare som mötte pressen efter gastkramningen mot Tyskland. Emil Forsberg, som återigen hade svårt att skapa farligheter, konstaterade att Sveriges insats var minst sagt nära att ge poäng mot de regerande världsmästarna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS MER: Janne Andersson i jättebråk efter slutsignalen

– Jag tycker vi gör en fantastisk match. Vi gör det svårt för dem. Vi gör en Sverigematch. Vi gör 1-0 och gör det bra. Sedan får vi starten som vi inte vill ha i andra halvlek, och sen är det 15 sekunder kvar … det är jätte, jättesurt.

Det var alltså i den långa stopptidens döende sekunder som Toni Kroos böjde in segermålet med en vacker frispark. Svenskarna sjönk ner i gräset.

– Vi kämpar och sliter i 90 minuter. Vi försöker hålla ut, men så får de en frispark som de gör ett fantastiskt mål på. Vi gör en fantastisk match med tanke på motståndet, säger kapten Andreas Granqvist.

LÄS MER: Så bra var de blågula spelarna mot Tyskland

"Det är äckligt beteende"

Ola Toivonen, som gav Sverige ledningen med 1-0, menade dock att Sverige hade det tufft under hela matchen.

– Vi gör ingen superbra match, vi ligger inte helt rätt i positionerna, tycker jag. Vi får bita i det sura äpplet i dag och ta nya tag imorgon. Det var meningen för tyskarna att vinna i dag, säger han.

Flera av spelarna var, liksom förbundskapten Janne Andersson, upprörda efter att tyska ledare varit inne på det svenska området och firat segermålet.

LÄS MER: Blytung förlust för Sverige efter drömfrispark

– Det är äckligt beteende tycker jag, man springer in till motståndarna och firar så där, det är brist på respekt, säger Emil Forsberg till TV 4.

– Det kan man tycka är ganska dåligt beteende med tanke på vilken nation de är. Men vi får väl gratulera dem till vinsten, säger kapten Granqvist.

Sverige måste nu med stor sannolikhet vinna den avslutande gruppspelsmatchen mot Mexiko.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.