Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Spelare sparkade 17-åriga huliganen - anmäls

Östersundsspelarna Fouad Bachirou och Alhaji Gero anmäls till disciplinnämnden. Anledningen är att spelarna tog till våld mot den 17-årige huligan som stormade planen i bortamatchen mot J-Södra.

Det är det särskilt utsedda Riksombudet Artur Ogelid som har anmält spelarna, samt att han yrkar på att matchen ska sluta oavgjort. Ställningen var 1-1 när matchen avbröts i Jönköping, vilket är det slutresultat som riksombudet anser bör gälla. 

"Enligt Riksombudet kan det inte visas att den angripande åskådaren är supporter till något av lagen. Därför är huvudregeln, dvs att den förening vars supportrar orsakat avbrottet ska förlora med 0-3, inte tillämplig", skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

Läs mer: TV: Slog ner målvakt och bombhotade arenan

Spark och slag

Anmälningarna mot spelarna gäller en spark samt mot ett slag mot supportern.

– Det gäller egentligen två sekvenser. Dels är det i ett skede när åskådaren har omhändertagits och en Östersundsspelare (Fouad Bachirou) menar jag riktar en spark mot den omhändertagne åskådaren när han ligger på marken, säger Riksombudet Artur Ogelid till Aftonbladet.

– Därefter är det en sekvens när åskådaren förs ut och nästan kommit till spelargången och då menar jag att en annan Östersundsspelare (Alhaji Gero) riktar ett slag mot honom medan han förs ut av ordningsvakter.

Läs mer: Lagrell var på plats med barnbarnet. "Började gråta"

Ordföranden förvånad

Aftonbladet har även pratat med Östersunds ordförande Daniel Kindberg. 

– Jag är förvånad, det Fouad gör måste ju gå under nödvärn. Han skyddar ju sig själv och Aly Keita, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg till Aftonbladet.

Föreningarna och de anmälda spelarna att få möjlighet att yttra sig över anmälningarna innan Disciplinnämnden fattar sitt beslut.

Den 17-åring som greps för överfallet har erkänt, men motivet vill inte hans advokat Uno Karlsson berätta om. Advokaten har sagt till flera medier att det inte rör sig om matchfixning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.