Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det blir ingen träningsmatch mellan Örebro och Linköping i kväll. Linköpings sportchef Niklas Persson säger att de inte vet om spelarna är sjuka i covid-19, men ställer in av säkerhetsskäl. Arkivbild.
Det blir ingen träningsmatch mellan Örebro och Linköping i kväll. Linköpings sportchef Niklas Persson säger att de inte vet om spelarna är sjuka i covid-19, men ställer in av säkerhetsskäl. Arkivbild. Bild: Mikael Fritzon/TT

Spelare sjuka i Linköping – match ställs in

Torsdagskvällens träningsmatch mellan SHL-lagen Örebro och Linköping ställs in på grund av sjukdomsfall i bortalaget.
Linköping befarar att spelarna smittats av coronaviruset.

Matchen ställs in med nio dagar kvar till premiären av SHL.

"Under gårdagskvällen och natten har individer i och kring vårt SHL-lag insjuknat. Det är inte bekräftat att det är på grund av covid-19, men vi väljer att ta det säkra före det osäkra och därmed ställa in kvällens träningsmatch", säger Linköpings general manager Niklas Persson i ett pressmeddelande.

Det är tre spelare som har insjuknat i Linköping. Spelarna har testats för covid-19 och klubben inväntar nu svaren, uppger Persson för Aftonbladet. Alla tre spelarna tränade under onsdagen, men insjuknade under natten.

Det är oklart hur sjukdomsfallen påverkar Linköpings uppladdning inför SHL-premiären den 19 september. Linköping har en ytterligare en träningsmatch planerad på lördag mot Växjö.

– Vi ska ta ett beslut hur vi gör framöver. Det här har precis kommit till oss, säger Persson till Aftonbladet.

Fallen i Linköping är de senaste av flera uppmärksammade sjukdomsfall kring svensk elitishockey i säsongsuppladdningen. Även hockeyallsvenska Karlskoga och Västerås har drabbats av smittade spelare.

Åtminstone 18 spelare och övrig personal i Karlskoga var smittade, medan minst åtta personer runt A-lagets i Västerås testats positivt.