Speedwaystjärnan pistolhotad under GP-tävling

Under lördagens Grand Prix på Friends Arena i Solna pistolhotades Dackarnas förare Peter Ljung av en grupp män i garaget på sitt hotell inne i Sotckholm. – En av dem stod vid utgången och de var ett par, tre stycken. Jag blev spak, säger Ljung till Dagens Vimmerby.

ANNONS
|

Grand Prix-tävlingen på Friends Arena bjöd på ett riktigt drama. Inte bara på banan utan även för en av deltagarna.

Dackarnas Peter Ljung var banreserv och skulle ner i garaget på sitt hotell för att hämta en väska i sin bil, väl där möttes han av tre män varav en riktade en pistol mot honom.

– Det var som att vara med i en film. Det var väldigt obehagligt. En av dem stod vid utgången och de var ett par, tre stycken. Jag blev spak,säger Ljung till Dagens Vimmerby.

Att det var en pistol som riktades mot honom är Ljung helt säker på.

ANNONS

– Jag vet hur man håller i en pistol, jag har provskjutit pistoler tidigare, på bana givetvis och det hängde en tröja över, men jag såg vad som stack ut under och kände på stämningen att det var läge att sticka,

Han svarade männen "att han inte villha några problem" och lämnade sedan garaget under tiden som männen försökte göra inbrott i bilar, menar Ljung.

– Jag hade 20 meter att gå uppför en backe och det var långa meter kan jag säga. Jag vågade inte vända mig bakåt, för jag tänkte att de skulle tro att jag undrade hur de såg ut eller så, säger han.

ANNONS