Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Ljungberg fick i går sparken från Wolfsburg.

Sparkad Ljungberg kritisk

Besviken – men ändå stolt. Fredrik Ljungberg kommenterar nu för första gången att han fått sparken som assisterande tränare i tyska Wolfsburg.

"Även om jag inte håller med om styrelsens beslut respekterar jag det, men är ledsen över att behöva lämna”, skriver den svenske fotbollsprofilen på Instagram, enligt Aftonbladet.

Ljungberg blev i måndags uppsagd tillsammans med huvudtränaren Andries Jonker och assisterande tränaren Uwe Speidel. Bundesligaklubbens ledning tyckte att det behövdes en förändring sedan laget bara tagit fyra poäng på lika många omgångar.

"Även om det är en besvikelse över att ha lämnat Wolfsburg efter mindre än ett år kan jag se tillbaka på min tid där med stor stolthet. Det är synd att klubben, efter bara fyra matcher den här säsongen och som delad tolva i ligan, bestämt sig för att byta ut Andries Jonker, men det här är den moderna fotbollen", skriver Ljungberg.

Den förre mittfältsstjärnan inledde tränarkarriären 2015 i Arsenals ungdomsorganisation. I mars förra året flyttade Ljungberg till Wolfsburg och hjälpte klubben att rädda kontraktet.

Nye huvudtränaren Martin Schmidt leder Wolfsburg redan i kvällens hemmamatch mot Bremen.