Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL DALDER

Southgate trivs med fansens stöd

Gareth Southgate har på kort tid blivit rejält populär i England och fått en egen sång från fansen som inte är helt rumsren. Men förbundskaptenen njuter ändå av sången.
— Den är inte lika tveksam som de jag fick under min karriär, säger han med ett leende.

Han var den stora syndabocken under EM 1996 när han brände en straff och England missade finalen. Något som han fick leva med under resten av hans karriär och fick utstå hån från motståndarsupportrarna i Premier League.

Men efter framgången med det engelska landslaget så har det vänt för Southgate som nu hyllas rejält på hemmaplan.

De engelska fansen har redan gett honom en ny sång där texten inte är helt barnvänlig.

LÄS MER: England hyllar Sverige: "Ett väldigt starkt lag"

"Looking back on when we first met, I cannot escape and I cannot forget, Southgate you´re the one, you still turn me on", har ekat bland de engelska fansen sedan England slog ut Colombia på straffar.

Men texten är inte så farlig enligt Southgate själv.

– Den är inte lika tveksam som de jag fick under min karriär, säger han med ett leende.

– Så låt det fortsätta. Men det är ett farligt område det här och jag har varit i fotbollen i mer än 30 år och du är aldrig så bra som folk säger att du är när det går bra - du är inte heller lika dålig som folk säger att du är när det går dåligt. Jag försöker hålla mig balanserad och förbereda laget för det som kommer och vi ska göra alla stolta på hemmaplan.

Lite skönt är det att ha en egen sång?

– Det är skönt att få lite uppmärksamhet från fansen och det är väldigt trevligt att ha det.

Hur ser du på er resa här i Ryssland?

– Vi kom in i turneringen som ett av de minst erfarna lagen och ett av de yngste lagen. Men vi vill utvecklas och vi har skrivit historia och fortsätta skriva historia. Vi har en hög ambitionsnivå och i våra tankar finns inget annat än matchen mot Sverige.

– Vi har förbättrat oss och utvecklas mycket under de tolv senaste månaderna. Vi kontrollerar matcher med boll men vi kan skapa mer chanser och vi kan försvara oss bättre. Vi måste fortsätta utvecklas och matchen mot Sverige blir ett nytt test för oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.