Sorgen efter dödsfallet på Åby: ”Många tårar”

Under lördagen dog hästen Untilwemeetagain under V75-loppet på Åby. Nu berättar tränaren, Ulrika Wällstedt, om sorgen. ”Idag har många tårar rullat ner för våra kinder”, skriver hon på Facebook.

ANNONS
|

Det var under avdelning fyra i V75, i loppet dam-SM, som hästen Untilwemeetagain föll omkull i en kurva cirka 400 meter före mållinjen.

Hästen blev liggande på banan och i programmet V75 Direkt berättade man senare att Untilwemeetagain hade dött.

– Hästen fick känning i sitt hjärta, svimmade och fick hjärtkollaps. Det är en sådan grej som tyvärr händer ibland och det är något bakomliggande fel som man inte kan veta om att de har, sa Kristin Abrahamsson Aurell, banveterinären på Åbytravet under lördagen.

Kusken Sofia Adolfsson klarade sig utan skador i fallet.

– Alla mina tankar går till Ulrika och Jonas och alla andra kring hästen. Det är förskräckligt att de får åka hem utan sin häst. Kärleken till djuren är det viktigaste, att man får ha sin häst välbehållen, sa hon till Travronden.

ANNONS

”Många tårar”

Nu berättar tränaren, Ulrika Wällstedt om sorgen efter dödsfallet.

”Det blev den värsta dagen i våra liv. Att förlora Dig på banan där och då är outhärdligt. Den sorgen, smärtan, saknaden och chocken går inte att beskriva med ord. Det gör så förbannat ont och sorgen känns oändlig. Hur ska vi orka vidare?! Var hittar man kraften? Hur vi fick ut Dennis till start 2 lopp senare vet varken Jonas eller jag. Inte heller hur vi lyckades packa ihop allt och ta oss hem från Åby. Allt är som ett stort svart hål med tårar som aldrig vill sluta rinna”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

”I dag har många tårar rullat ner för våra kinder. Igår var allt så overkligt och man var i chock i dag blev allt verkligt då Du inte med Ditt vanliga glada jag välkomnade oss i stallet och inte glatt skuttade ut i hagen med Din kompis. Det var fruktansvärt att packa upp Dina saker och att veta att Du aldrig mer kommer att vara med oss. Vi kommer sakna Dig så obeskrivligt mycket och det kommer bli en otroligt tung tid”.

Untilwemeetagain blev sju år gammal.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS