Bild: TT  
Bild: TT  

Sophie Hansson skrällde på kortbane-EM

Sophie Hansson skrällde på kortbane-EM i Köpenhamn och simmade hem ett brons på 50 meter bröstsim. Tiden 29,77 är dessutom svenskt rekord. – Jag kan inte koppla det, säger hon.

ANNONS
|

Helsingborgssimmaren Sophie Hansson var chockad efter att hon tagit Sveriges första medalj på kortbane-EM i Royal Arena i Köpenhamn. Bronsmedaljen på 50 meter bröstsim är 19-åringens första individuella seniormedalj.

– Jag kan inte fatta att jag har en individuell medalj på ett seniormästerskap. Jag kan inte koppla det. Jag har inga ord, säger en lycklig Sophie Hansson.

Tiden 29,77 var tre hundradelar bättre än Jennie Johanssons svenska rekord från EM i danska Herning 2013. Efter att ha slagit personbästa – och svenskt juniorrekord – i såväl försöken (30,08) och semifinalen (29,85) – kände Hansson att hon hade en ännu bättre tid i kroppen.

ANNONS

– Efter semifinalen kände jag att vändningen inte var bra. Jag kände att jag kunde pressa det, men att sedan gå in och göra det i finalen är jag oerhört stolt över att jag lyckades med, säger hon.

ANNONS