Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Noah Sonko Sundberg (till vänster) känner sig bättre i sin stukade fot och hoppas vara spelklar till OS-landslagets match mot Colombia den 4 augusti. Arkivbild.

Sonko Sundberg bättre dag för dag

OS-landslagets mittback Noah Sonko Sundberg känner sig bättre och bättre i sin stukade fot och hoppas kunna vara i spelbart skick lagom till premiären i gruppspelet mot Colombia på torsdag i nästa vecka.

- Foten känns okej alltså, jag har kört rehab hela dagen och det känns bättre och bättre, säger han på telefon från Rio de Janeiro till TT.

Det var i den allsvenska matchen mot Djurgården i måndags som Gif Sundsvall-försvararen råkade ut för en kraftig stukning och inledningsvis fanns risken att 20-åringen skulle sälla sig till den långa listan över spelare som tvingats tacka nej till OS-landslagets förbundskapten Håkan Ericson.

- Jag körde rehab när de andra tränade första passet i dag. Det blir knäböj, tåhävningar, överkroppsstyrka, ganska basic övningar för att hålla i gång kroppen. Foten är fortfarande svullen, men rehab ger effekt och det känns positivt.