Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ole Gunnar Solskjær under sin första presskonferens som tränare för Manchester United.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Solskjær vill bli permanent lösning i United

Han är tänkt som en temporär lösning säsongen ut. Ole Gunnar Solskjær är medveten om det – men kan tänka sig vara kvar som tränare i Manchester United.

Det var en glad Ole Gunnar Solskjær, 45, som under fredagsmorgonen genomförde sin första presskonferens som tränare för Manchester United inför helgens Premier League-möte mot Cardiff.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Norrmannen blev klar som ny tränare i klubben under veckan och säger att han aldrig tvekade på att tacka ja till att ta över tränarrodret i sin förra klubb.

– Jag behövde inte tänka två gånger när de ringde mig för att värva mig som spelare och uppenbarligen är detta en ännu större ära. Det är ett privilegium att få hjälpa klubben i några månader, säger Solskjær till den samlade presskåren.

"Jag är en av dem"

Han är väl medveten om att anställningen dock enbart, för stunden, är temporär. Må så vara att han inte hade tackat nej till en kontraktsförlängning om så skulle vara fallet.

– Jag förstår att det finns många tränare som gärna skulle vilja ta över Manchester United. Jag är en av dem, men vi har inte pratat om det. De (klubbledningen) kommer ha sin process under de kommande sex månaderna.

Även om känslan att återvända till United beskrivs som att komma hem så är det ett annat Manchester United än det han en gång lämnade.

Solskjær har koll på flera av spelarna från sin tid som reservlagstränare i klubben, men det är många nya ansikten och personer att lära känna.

Inga resultatmål

Att assisterande tränarna Michael Carrick och Kieran McKenna, som är i klubben sedan tidigare, därför kommer ha en bidragande roll i hans första laguttagningar hymlar han inte om.

Samtidigt är startsträckan kort.

Lördagens bortamatch mot Cardiff är startskottet på en intensiv matchperiod med fem matcher de kommande två veckorna.

– Jag vill sätta min prägel på laget från match ett. Få grabbarna att förstå hur jag vill att de ska spela och hur vi vill spela som ett lag. Vi kommer jobba tillsammans så får vi se hur många poäng vi kan ta. Jag kommer inte sätta några mål. vi tar det match för match, säger norrmannen.