Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Månadens manager Ole Gunnar Solskjær, här med månadens spelare Marcus Rashford, hyllar sina spelare efter utmärkelsen inför helgens match mot Fulham. Arkivbild.

Solskjær prisad som månadens manager

Han kom in som en temporär lösning mitt i säsongen. Hittills har Ole Gunnar Solskjær gjort sitt bästa för att få sitta kvar längre än så. Den obesegrade Manchester United-tränaren har utsetts till månadens manager inför lördagens match mot Fulham.

Inte sedan Sir Alex Ferguson i oktober 2012 har en Manchester United-tränare prisats som månadens manager i Premier League.

Det säger en del om fotbollsklubbens problem att hitta en arvtagare till den skotske tränarikonen. Det säger också en del om norske Ole Gunnar Solskjærs start på tränarsejouren i klubben.

- Man kan inte vara en bra ledare eller manager utan bra spelare. I slutändan handlar det om hur väl de tar till sig det vi förmedlar. Så här långt har de varit fantastiska, de ska ha all kredd, säger Ole Gunnar Solskjær efter att ha fått priset.

Att hans anfallare Marcus Rashford fick priset som månadens spelare, och att svenske lagkamraten Victor Nilsson Lindelöf var nominerad till det, ger om inte annat vatten på kvarn till Solskjærs argument.

Norrmannens resultatrad sedan han tog över tränarrodret i United i december förra året, ger å andra sidan vatten på kvarn till hans egen utmärkelse.

Sedan Solskjær tog över har laget vunnit nio av tio matcher, där ett oavgjort resultat mot Burnley är den enda plumpen i protokollet.

I lördagens bortamöte mot Fulham kan sviten på antalet obesegrade matcher bli elva. En seger där skulle dessutom för stunden ta upp klubben på en Champions League-givande fjärdeplats i tabellen.

En plats som tidigare såg ut att vara mer eller mindre ouppnåelig.

- Vi vill börja klättra i tabellen och det här är början av det, säger Solskjær.