Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Solo: "Sverige ett gäng fegisar"

Sverige skickade hem USA från OS. Då rasade Hope Solo mot den svenska taktiken.

De amerikanska spelarna var rejält besvikna när de gick igenom den mixade intervjuzonen efter matchen. Flera var rödgråtna och stannade inte för att prata.

Hope Solo var ett av undantagen – och det var inte bara snömos som kom ur målvaktens mun.

- Tyvärr vann inte det bästa laget, säger hon.

- Pia (Sundhage) är en taktiker, så hon flyttade ner laget och försökte slå långbollar. De kunde bara göra mål på antingen långbollar eller fasta situationer. Jag gissar att man kan säga att det är smart, men jag tycker inte att det är respektfullt mot spelet.

Solo buades ut av publiken i Brasília och hånades för sin zikarädsla, precis som tidigare under OS. Publiken störde aldrig, sade hon. Desto mer irriterad var hon över att Sverige är klart för OS-semifinal.

- Jag tror inte att de kommer gå längre i turneringen. Men det är blandade känslor, för man måste lyfta på hatten för att de slog oss.

Pia Sundhage tar minst sagt lättvindigt på Solos kritik mot den svenska taktiken.

- Det kanske inte var så vackert, men det skiter ju jag i. Jag ska åka till Rio, hon ska åka hem, säger förbundskaptenen.

Solo bytte handskar inför Lisa Dahlkvists avgörande straff och skyllde efteråt på att remmen i ena handsken hade gått sönder.

Sundhage:

- Det är så långtifrån fair play, när en världsspelare som Hope Solo agerar så.

- Men Lisa Dahlkvist är en vinnare, hon hade ett leende och bara drog in den. Det tycker jag var det bästa för fotbollen, att det inte lönar sig med såna dumheter.