Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Glenn Solberg blir Sveriges nästa förbundskapten för svenska herrlandslaget i handboll. Foto: Peter Vikström/Handbollslandslaget Bild: Peter Vikström

Solberg nästa förbundskapten för svenska herrlandslaget i handboll

Isländske Kristján Andrésson kliver av som svensk förbundskapten i handboll efter EM 2020. Nu står det klart att norrmannen Glenn Solberg tar över herrlandslaget.

Glenn Solberg, som för tillfället delar sin tid mellan norska St Hallvard och tyska mästaren SG Flensburg-Handewitt, kommer ta över som svensk förbundskapten efter EM 2020.

– Jag blev väldigt glad och stolt bara över att få vara en kandidat till jobbet för ett landslag som har goda traditioner och fin historia och är extremt motiverad, säger 47-åringen i ett pressmeddelande.

Som ledare har Solberg redan erfarenhet från norska herrlandslaget – men han har även gjort 122 A-landskamper som spelare. Norrmannen kommer att inleda sitt arbete med svenska herrlandslaget redan i höst – men tar alltså över som förbundskapten efter handbolls-EM på hemmaplan i januari.

Vill vara med i världstoppen

– Sverige är med i världstoppen och spelar en väldigt fin handboll och de har varit roliga att följa. Med så många bra spelare är det klart att målsättningen hela tiden är att vara med i världstoppen, säger Solberg.

Utöver coachmeriterna på landslagsnivå har 47-åringen tagit upp nämnda St Hallvard till norska högstaligan två gånger om.

Kontraktet sträcker sig över OS i Paris 2024 – och Martin Boquist kommer vara kvar som assisterande förbundskapten.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta med Martin. Han var väldigt klok som spelare och våra värderingar ligger på samma nivå så jag är övertygad om att vi kommer att ha ett fint samarbete, fortsätter norrmannen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.