Snowboardstjärnan blev pappa – 15 månader efter sin död

För lite mer än ett år sedan dog snowboardstjärnan Alex Pullin. Nu, 15 månader senare, har han blivit far till en dotter.

ANNONS
|

Det var i juli sommaren 2020 som det fruktansvärda inträffade. Den australiske snowboardåkaren Alex Pullin, som var dubbel världsmästare i snowboardcross och som har tre OS på meritlistan, var ute på en tur med spjutfiske vid Gold Coast i Australien när han omkom i en drunkningsolycka.

– När vi väl hittade honom började vi direkt med hjärt- och lungräddning. Tyvärr hade lungorna fått i sig mycket vatten och vi konstaterade att hans liv inte gick att rädda, sa polischefen Justin Payne då.

Pullin, med smeknamnet ”Chumpy”, blev bara 32 år gammal och sörjdes bland annat av flickvännen Ellidy Vlug.

ANNONS

”Kära media. Tack för omtanken under denna svåra tid. Jag ber er att respektera mig och mitt privatliv. Jag vet att ”Chumpy” älskade att leva livet. Han levde för oss, familjen, vår hund ”Rummi”, våra vänner och huset vi byggt tillsammans. Han levde sitt drömliv. Jag är innerligt tacksam för att jag har valt att dela mitt liv med honom, och jag är djupt ledsen för att livet blev alldeles för kort. Vila i frid min vackra man”, skrev Vlug på en lapp som hade hängts upp vid parets bostad dagar efter olyckan.

LÄS MER:Göteborg-Stockholm: 8–2: ”Tur att man inte bor i Stockholm”

Nu, lite mer än 15 månader efter Pullins död, skulle man nästan kunna påstå att en del av honom har kommit liv. Det här då han har blivit pappa. Schweiziska Blick skriver att Ellidy Vlug har fött en dotter, vilket tidningen kallar för ”något som kan liknas vid ett mirakel”.

Barnet döps efter Alex Pullin

Hur det hela är möjligt?

Pullin hade inte fryst ner sina spermier före sin död, utan de plockades ut efteråt. Snowboardåkarens familj godkände den inte helt vanliga proceduren – och Vlug lyckades därefter bli gravid. Vlug har tidigare berättat att paret, innan pojkvännens död, under en längre tid hade försökt skaffa barn.

– Jag bad för ett mirakel. Alla visste hur hårt vi försökte skaffa barn, och hade försökt i flera år, och började prata om IVF, sa hon i en intervju med australiska 7news i somras.

ANNONS

– Lyckligtvis, dagarna efteråt, pratade vi om att samla in sperma. De lokala lagarna tillåter en att ta sperma från en död persons kropp upp till 36 timmar efteråt.

LÄS MER:IFK Göteborg vann stort mot Djurgården

För fem dagar sedan, den 25 oktober, födde hon dottern som ska bära namnet Minnie Alex Pullin.

”Jag längtar efter att se vår bebis i ögonen och se dig igen, Chump. Vi kommer leka precis vid havet, där vi vet att du kommer vara närvarande.” skrev hon i ett inlägg på Instagram några dagar innan förlossningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS