Snabba mål gav LB07 andra segern

Två mål på tre minuter. Nykomlingen Limhamn Bunkeflo tog säsongens andra seger (2–0) hemma mot Kif Örebro. 2–0-skytten Mia Persson fick avbryta firandet och utgick skadad efter målet.

|

Matchen på Limhamns IP var länge chansfattig. Sedan hände allt inom loppet av tre minuter.

Gästande Örebro fick två chanser att rensa undan bollen men lyckades inte bättre än att inhopparen Eveliina Parikka kunde göra mål efter en målvaktsretur.

Strax efteråt utökade lagkaptenen Mia Persson till 2–0 med ett vänsterskott som gick i en båge över målvakten Carola Söberg och in via ribban.

Perssons jubel med lagkamraterna blev dock kortvarigt. Mittfältaren ådrog sig en skada i samband med målet och fick hjälp av planen.

LB07 har två segrar på tre matcher och klättrar till fjärde plats i en haltande tabell. Örebro är kvar på jumboplatsen.

Tre omgångar spelas före EM-uppehållet men den pågående är sista chansen för spelarna att visa upp sig inför att Pia Sundhage tar ut EM-truppen den 20 juni. I förlorarlaget Örebro fanns rutinerade Lisa Dahlkvist samt Fanny Andersson som blev uttagen som debutant i förra truppen men blev utan speltid i mötena med USA och Skottland.