Snabb hundring av Persson

ANNONS
|

Jonas Persson, som simmade sista sträckan när Sverige vann guld på 4x100 fritt i tisdags, simmade även fort individuellt. Tiden 49,10 kommenterar han så här:

- Det är jag nöjd med. Ungefär som efter lagkappen.

Den markanta förbättringen förklarar 25-åringen så här:

- Jag tränar hårdare, blir äldre och mer erfaren. Samtidigt har jag bestämt mig för att satsa på simningen till 100 procent. När man har gjort det blir det annorlunda, helt klart är det så.

Stefan Nystrand gjorde 48,88, efter loppet var han inte riktigt nöjd.

- Nej, det kändes sådär. Jag var seg i morse, hade svårt att somna i går kväll. Det finns en espressomaskin på hotellet och det är säkert förklaringen, jag har druckit hur många koppar som helst, säger Nystrand, som hoppas att det kommer gå betydligt snabbare i finalen i morgon.

ANNONS

Lasse Frölander har simmat färdigt i EM. Hans 50,14 räckte inte till semifinal.

- Lite synd, men samtidigt ganska förväntat. Jag hade hoppats på en tid under 50, nu gick inte det, men stora målet är fortfarande att ta en plats i lagkappen på 4x100 fritt i OS, säger han.

Petter Stymne gick inte heller vidare från försöken, med 49,96 var han tredje bästa svensk och bara två från samma land får simma vidare.

14-åringen Sarah Sjöström var bara 17 hundradelar från Anna-Karin Kammerlings svenska rekordet på 100 fjäril. Hennes 58,88 var delad tredje bästa tid i försöken. I kväll simmar hon semifinal. Den missade Petra Granlund med två hundradelar.

Joline Höstman följde upp gårdagens brons på 100 bröst med att ta sig vidare på 200 med elfte bästa tid, 2.31,98.

- Det var bra första 100 meterna, sedan tröttnade jag faktiskt. Målet är final och simma på en bra tid, med lite vila så hoppas jag att det ska gå mycket bättre.

Hanna Westrin är också vidare som 14:e tjej med tiden 2.32,43.

Laget på 4x200 meter är också klart för kvällens final. Malin Svahnström lämnar plats åt Josefin Lillhage som simmar tillsammans med Petra Granlund, Gabriella Fagundez och Ida Marko-Varga

ANNONS
ANNONS