Ottawas målvakt Craig Anderson sätter stopp för ett skott på mål från Andreas Athanasiou i andra perioden.

Snabb Detroitvinst i förlängning

Det tog bara sex sekunder av förlängningen. Sedan avgjorde Detroits Andreas Athanasiou matchen mot Ottawa genom att sätta 2–1. Och tangerade Mats Sundins rekord.

|

I december 1995 avgjorde Sundin Torontos match mot St Louis sex sekunder in i förlängningen. Athanasiou blev den tredje som tangerade svenskens rekordsnabba förlängningsmål.

Det var Athanasious andra mål i hemmamatchen, ett mål som han satte med ett backhandskott över Craig Andersons vänsteraxel, sedan laget vunnit pucken från Ottawas svensk Erik Karlsson efter tekningen. Det blev säsongens sjunde och åttonde mål för Athanasiou.

- Pucken studsade lite och jag såg Karlssons klubba på min vänstra sida, så jag tänkte att jag skulle göra en backhand igen och försöka få upp den över, och som tur var fungerade det, säger Athanasiou efter matchen.

Detroit har nu tre vinstmatcher i rad för första gången för säsongen.

- Vi spelar bra hockey just nu, jag försöker göra det mesta av situationen, och så fort jag får en chans försöker jag se till att något händer, säger Athanasiou.

Ryan Dzingel gjorde Ottawas enda mål i första minuten av tredje perioden, hans tionde för säsongen. Laget har förlorat elva av de senaste fjorton matcherna.

Chicago vann bortamatchen över New York Rangers med 5–2.