Snöpligt självmål fällde Öis

Forwardskrisen var inte nog för Öis på Örjans Vall. Det blev ett självmål av Björn Anklev som blev avgörande.- Vi får skylla oss själva, säger Andreas Östling till TV4 Sport.

ANNONS
|

Meriterade före detta landslagsmannen Johan Elmander ansluter förvisso till Örgryte i vinter, men det var till lite glädje för laget borta mot tabelltvåan Halmstad.

Örgryte kom till Örjans Vall och saknade inte mindre än fyra anfallare. William Atashkadeh, sju mål på 20 matcher, fanns inte med i startelvan.

– Han hade en liten känning i baksidan som han fick efter senaste matchen, så vi valde att kasta in handduken. Vi hoppas han är frisk till på fredag, säger Öis-tränaren Marcus Lantz.

"Inte optimalt"

På förhand saknades även lagkaptenen George Mourad efter att ha dragit på sig två gula kort senast i 2-2-matchen mot Värnamo. Dardan Mustafa och Martin Mutumba är långtidsskadade.

ANNONS

– Fyra av fem skadade är inte optimalt. Men vi kallade hem Anton (Henriksson) från Grebbestad, som fick spela på topp.

Krisen syntes dock inte inledningsvis. Bland annat slog Andreas Östling en frispark som skarvades av Fredrik Björck i stolpen.

Öis fick några fler frisparkslägen men med knappt tio spelade minuter blev Öis tillbakatryckt, men lyckades komma loss på kontringar. Björn Anklev upp bollen till Yougouda i ett friläge, men Stojan Lukic i HBK-målet räddade.

Öis var långt ner i banan, men verkade ha kontroll på matchen.

I den 37:e minuten hände dock det dystra.

En lång boll från Jesper Westerberg i Halmstad skulle nå Sead Haksabanovic, men nickades i stället in i mål av Öis försvarare Björn Anklev bakom en förvånad Hassan.

– Det är klart att det är väldigt tufft att få ett självmål där. Vi hade haft två riktigt bra lägen och kunde leda matchen. Men vi hade inte den dagen i dag, säger Marcus Lantz.

I andra halvlek var det återigen Öis som inledde starkast och hade en del goda chanser. Men inga som sattes i mål.

Ska säkra kontraktet

Sead Haksabanovic satte spiken i kistan i slutminuterna när han slog bollen mellan benen på Hassan och gjorde 2–0. Halmstad är därmed ett steg närmare allsvenskan.

ANNONS

Närmast väntar Trelleborg för Öis, som kommer till Gamla Ullevi redan på fredag. Öis har fem poäng ner till Syrianska på kvalplats med sju omgångar kvar.

– Vår målsättning var att säkra kontraktet, det har det varit från början och det ska bli en spännande, intensiv höst. Förhoppningsvis har jag tre anfallare spelbara på fredag, säger Marcus Lantz.

Andreas Östling i Öis säger till TV4 Sport efter matchen:

– Jävligt tråkigt att förlora. Jag tycker vi har tillräckligt många lägen för att göra ett eller två mål. Nu får vi inte in den och då får vi skylla oss själva.

ANNONS