Smakstart och ny amerikanska på ingång för Högsbo

Smakstarten på säsongen är ett faktum för förra säsongens silvermedaljörer Högsbo Basket. En stor anledning är lagets nya importspelare – och nu kan GP berätta att ytterligare en amerikanska är på väg in i truppen.
– Mycket handlar om hur hon är som person, för jag är väldigt glad över gruppen jag har, säger Högsbocoachen Jonas Fredriksson.

ANNONS
|

Högsbo Basket tippades få kriga om en slutspelsplats inför säsongen trots att det blev SM-silver förra säsongen.

En stor anledning till det, bortsett från den sensation som Högsbo faktiskt var förra säsongen, är att laget tappat viktiga spelare som Hanna Johansson, Tiasha Gray och Alexis Hyder.

Men huvudcoachen och sportchefen Jonas Fredriksson har gjort vad han kan för att hitta rätt ersättare och det ser minst sagt ut som att Fredriksson scoutat skickligt.

I mötet med Wetterbygden kom Högsbo Baskets andra raka seger på lika många matcher och det var inte minst en av lagets amerikanska nyförvärv, Kourtni Dinae Perry, som visade vägen med 21 poäng och 16 returer när slutresultatet skrevs till 82-70.

ANNONS

– Hon fick verkligen spela mycket idag. För mycket till och med. Hon gick på knäna och vi fick ta time outs för att hon skulle få tillbaka andan, säger Jonas Fredriksson om sitt nyförvärv som anslöt till truppen för drygt en månad sedan.

– Vi tog in henne för hennes returtagning och det visar hon verkligen idag. Vi hade riktigt tur med det sociala både med henne och med Cassandra (Jayne Nofuente, även hon ny för säsongen). Jag är jätteglad för våra val och det är nästan det viktiga hur de är utanför planen. Det känns som att jag har fått jackpott, säger Fredriksson.

Ny amerikanska på ingång

Men det är fortfarande en väldigt tunn trupp som Högsbo Basket sitter inne på. Ida Fredriksson klockade över 35 minuter speltid, Kourtni Dinae Perry över 33 minuter och Cassandra Jayne Nofuente noterade över 32 minuter. Förstärkningen är dock på väg.

Nu kan GP berätta att Högsbo Basket har en ny amerikanska på väg in i laget.

Aliyah Huland El har spelat college-basket i Virginia och kommer närmast från Italien. På tisdag ansluter hon till Högsbo Basket.

– Hon ska komma hit och träna med oss så att vi får titta på henne. Det är en större spelare som vi gärna vill ha in för att kunna rotera med Elin (Johansson) och (Kourtni Dinae) Perry. Men mycket handlar om hur hon är som person för jag är väldigt glad över gruppen jag har, säger Jonas Fredriksson.

ANNONS
ANNONS