SM-guld till Melwin Lycke Holm

Melwin Lycke Holm är svensk mästare i höjdhopp – blott 15 år gammal. Efter segern var det idel glädjetårar.
– Han är bara 15, man ska inte vinna ett SM-guld då, säger pappa Stefan.

ANNONS
|

Sverigeettan Fabian Delryd rev ut sig på 2,11 och kampen om guldet skulle därmed stå mellan Melwin Lycke Holm och Oskar Lundqvist som båda rev sina första försök på 2,13. Men i det andra försöket klarade Lycke Holm höjden, och knöt näven när han lämnade mattan.

Efter att ha skrikit ut sin glädje begärde Lycke Holm upp ribban på 2,18 – en centimeter över sitt personliga rekord från tidigare i somras. Det blev tre inte så tokiga försök, men ribban låg aldrig kvar och 15-åringen stannade på 2,13.

I fjol tog Melwin Lycke Holm brons som 14-åring när han klarade 2,09 – i år nådde han sitt mål, att knipa första SM-guldet.

ANNONS

Intill stod pappan och tränaren Stefan Holm och fällde en tår efter SM-guldet.

– Det blir speciellt med tanke på att jag är både pappa och tränare till honom. Det är känslosamt även om Sofie Skoog eller någon av de andra hoppar bra, men det blir mer speciellt när Melwin gör det.

Vad känner du?

– Det är en stolthet som tränare att man för fram en aktiv att vinna ett SM-guld, det är ganska få förunnat trots allt, men det är också en stolthet i att man är pappa till ungen som går och gör det. Han är bara 15, man ska inte vinna ett SM-guld då, säger Holm, som själv tog sitt första SM-guld som 22-åring 1998.

– Jag är väldigt imponerad av hur han genomför tävlingen. Han är otroligt fokuserad i varje hopp, han har kontroll på allt och vet vad han ska ändra på om han river. Han är väldigt lättcoachad på det sättet, säger Stefan Holm.

Det bjöds på glädjetårar - både hos Melwin och pappa Stefan.
Det bjöds på glädjetårar - både hos Melwin och pappa Stefan. Bild: JOEL MARKLUND
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS