Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Harry Kane och hans England har åkt ur VM.

Smärta i engelska lägret efter VM-sortin

Fotbollen kom inte "hem". Den här gången heller. Efter 52 år får England vänta minst fyra år till på sin nästa VM-final.

Ramsan började gå från ironisk till hoppfull. För första gången på väldigt länge var det ett England som på allvar trodde att man hade chans att återupprepa 1966-års första och enda VM-titel.

I stället var det en påpasslig Mario Mandzukic som i den andra förlängningskvarten sköt Kroatien rakt in i en eurofisk drömvärld – och England rakt tillbaka ner i en desto mindre glamorös verklighet.

- Det var en tuff match. En 50-50-match. Om vi tittar tillbaka kan vi nog hitta saker vi kunde ha gjort bättre men vi jobbade så hårt vi kunde. Det gör ont. Det kommer göra ont länge. Men vi kan hålla våra huvuden högt, säger anfallaren och lagkaptenen Harry Kane, 24, till Fifa.

"Vi trodde"

Med sex mål på kontot, som kan bli fler i en bronsmatch mot Belgien, så lever fortfarande Kanes chanser att bli VM:s skyttekung i allra högsta grad. Det i sig visar också på att detta England, trots semifinalrespasset, trots allt gjorde mer än vad någon kanske hade väntat sig i en nation van vid mer eller mindre pinsamma mästerskapsuttåg.

- Det har varit en fantastisk resa. Vi kom längre än vad någon hade kunnat tro, säger Kane och fortsätter:

- Det var fantastiskt att ta sig så här långt och vi vet att vi gjort alla stolta redan. Men vi ville gå hela vägen. Vi trodde vi var tillräckligt bra för det, vi trodde vi kunde göra det. Men vi föll på sista målsnöret. Det gör ont. Jag vet inte vad mer jag ska säga.

"Marginalerna hårfina"

På presskonferensen efter matchen var förbundskaptenen Gareth Southgate inne på samma spår.

- Just nu känner vi alla smärtan av förlusten. Jag tror inte att någon av oss förväntade sig att sitta här nu. När vi tog oss så långt som vi gjorde och spelade så bra som vi gjorde i första halvlek så ville man ta möjligheten. Så omklädningsrummet är en ganska dyster plats just nu, säger Southgate.

- Man måste lida av resultatet ett tag. Det är för enkelt att bara gå vidare direkt. Men jag är oerhört stolt över vad laget gjort. De har gjort allt jag kunnat kräva av dem.

De ökända marginalerna var dock något som varken han eller hans spelare kunde styra över.

- Marginalerna är hårfina när man kommer så här långt i turneringen. De (Kroatien) satte två av sina lägen och vi kunde inte svara. Jag önskar dem all lycka i finalen. De har haft en otrolig väg dit och visat en enorm karaktär.