En nederländsk roddare har konstaterats covidsmittad. Arkivbild.
En nederländsk roddare har konstaterats covidsmittad. Arkivbild. Bild: Lise Åserud/NTB/TT

Sluttävlat för smittad roddare

Den nederländska OS-roddaren Finn Florijn, som redan har tävlat i Tokyo, har testat positivt för covid-19, uppger landets roddförbund.

ANNONS

Florijn är den första namngiva aktiva som redan har hunnit tävla och som har bekräftats smittad.

Han slutade fyra i sitt försöksheat i singelsculler och 21-åringen skulle under lördagen ha rott i återkvalet för att försöka ta sig till kvartsfinal – men han har i stället satts i karantän och kommer inte att delta i spelen något mer.

– Min tävling började i går men jag var väl inte helt nöjd med mitt lopp och hade hoppats på ett bättre resultat i återkvalet. Men nu är det i ett slag plötsligt slut, säger en nedstämd Florijn till förbundets hemsida.

ANNONS

Flera nederländska funktionärer har testat positivt i Tokyo, liksom taekwondoutövaren Reshmie Oogink och skateboardåkaren Candy Jacobs. Alla ska ha åkt med samma flyg till Japan.

Under lördagen meddelades att 17 nya fall bekräftats bland personer kopplade till spelen, varav en idrottare. Totalt har 123 personer i Japan med koppling till OS konstaterats smittade sedan den 1 juli.

Enligt arrangörerna har hittills 14 aktiva på plats i Japan bekräftats smittade.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS