Slutspelat för HIF i Europa

|

Helsingborg är borta från spel i Europa league efter förlust med 1-3 (0-2) mot Standard Liège i den avgörande matchen i kvalet.

Matchen på Olympia, där endast 6 656 hade bänkat sig, dog med två belgiska mål på tjugo minuter.

Matchen var mållös till den 14:e minuten.

Då fick May Mahlangu en tryckare i mittcirkeln, Standard Lièges mittfältsdynamo Franck Berrier tog bollen och spelade fram Leye Mbaye som chippade bollen över utrusande Pär Hansson.

Med 1-0 hemma i Liège i ryggen var belgarna i det läget klara för gruppspelet i Europa league.

Och det blev värre. Standard fick en frispark och den sköt Franck Berrier direkt i mål, 2-0 i den 35:e minuten. Skottet var menat som ett inlägg, men bollen for över försvar och målvakt och dök in vid bortre stolpen. Ett billigt mål.

Belgarna var stora, starka och effektiva. En riktig målchans före pausen men två mål.

Helsingborg var tvingat att göra fyra efter pausen för att nå gruppspelet.

Erik Sundin sköt ribba ut i den 55.e minuten.

Fem minuter senare sköt Rasmus Jönsson 1-2 på straff. Lite glöd tändes men den släcktes av Kanus nickmål till 3-1 för Standard Liège.

Det var en tung torsdagskväll på Olympia för HIF. Tre hemmamatcher i Europagruppspelet i höst försvann, och en massa miljoner nådde aldrig klubbkassan.