Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: JOHANNA LUNDBERG

"Slutsatsen är väl att de har valt fel"

Så sent som under måndagen stod det klart att ytterligare matcher måste flyttas från Gamla Ullevi, sedan hybridgräsplanen inte är i närheten av godkänt skick enligt förbundets mätningar.
Nu kommenterar IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson situationen.
– Slutsatsen är väl att de har valt fel, säger han i en intervju med Fotbollskanalen.

Under måndagen kunde GP avslöja att ytterligare matcher kommer att flyttas från Gamla Ullevi kommande vecka.

Utöver Gais–Brage (19 april) och IFK Göteborg–Helsingborg (22 april) kan till och med allsvenska stormötet mellan Blåvitt och AIK (29 april) ligga i riskzonen.

– Det här är inget vi varken hade önskat eller förväntat oss. Tyvärr så är det utom vår kontroll så vi får fokusera på att göra upplevelsen så bra som möjligt, kommenterade Max Markusson, ordförande i IFK Göteborg, till GP under måndagen.

Nu utvecklar Markusson resonemanget, och i en intervju med Fotbollskanalen kommenterar han Got events vägval gällande hybridgräset.

"Naturligtvis jättetråkigt"

– Slutsatsen är väl att de har valt fel, så enkelt är det. Sen kan man diskutera fram och tillbaka vilka anledningar som ligger bakom det. Men vi har en matta uppe på Kamratgården, ett bra hybridgräs som funkar bra. Vi tränar på den mattan, vårt U21-lag spelar match på den, så det är väl uppenbart att 90 procent av Sveriges arenor har valt en matta som är bättre än den som man har valt på Gamla Ullevi, säger han till sajten.

LÄS MER: Gräshaveriet fortsätter – fler matcher flyttas från Gamla Ullevi

Klubbdirektören menar att Got event bör fundera över ett byte av hybridgrästyp i framtiden – och uttrycker sitt missnöje över att hemmamatcherna i nuläget måste spelas på (stora) Ullevi.

– Gamla Ullevi är vår hemmaplan och det är där vi vill spela, så vi tycker naturligtvis att det är jättetråkigt att vi inte får lov att spela på den. Vi har bra nya koncept på läktaren som vi väntar på att få kunna visa upp för våra supportrar och de som köpt årskort ser ju fram emot det också, så det är tråkigt, säger Markusson till Fotbollskanalen.

Planen långt i från spelbart skick

Under tisdagsförmiddagen kunde GP publicera siffror och bilder som visar att Gamla Ullevis hybridgräs (enligt förbundets tester) är långt i från i spelbart skick – och att testresultatet skiljer sig stort från Got events egna experters bedömning.

– Svenska Fotbollförbundet har testat planer i årtionden, de är professionella och duktiga. Vi litar helt på att de har gjort en korrekt bedömning, säger Got events Anders Albertsson till GP.

LÄS MER: Så dålig är hybridgräsplanen på Gamla Ullevi

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.