Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Slutsålt till derbyt – fullsatta läktare väntar

Det är första mötet i tävlingssammanhang mellan lagen sedan 2012. Då blir det lapp på luckan när IFK Göteborg ställs mot Gais.
– Det gick i rasande takt, säger Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef i IFK Göteborg.

Senast som IFK Göteborg och Gais möttes i tävlingssammanhang var så längesedan som 2012. Men nu är det snart dags igen när de två klubbarna ställs mot varandra i Svenska Cupens gruppspel.

LÄS MER: 16 provspelare i IFK Göteborg sedan 2015 – endast tre har fått kontrakt

Mötet mellan de två lagen spelas 25 februari på Bravida Arena och under onsdagen släpptes biljetterna till medlemmar i IFK Göteborg då klubben står som hemmalag. Ett par timmar senare fanns det bara 1 500 biljetter kvar.

– Sedan vi öppnat upp för medlemmar har det gått snabbt, sa Erica Berghagen, marknads- och kommunikationschef i IFK Göteborg.

LÄS MER: Planen från Öis och Blåvitt – nytt derby

På torsdagen var det dags för de som prenumererar på klubbens nyhetsbrev att få chansen att köpa biljetter. På fredagen öppnades försäljningen upp för övrig publik och då fanns det 432 biljetter kvar.

LÄS MER: Blåvitts förändringar – inför mobilförbud och startar med yoga

Biljetter som tog slut omgående och derbyt mellan IFK Göteborg och Bravida Arena spelas inför fulla läktare.

– Det tog tio minuter och det gick i rasande takt. Så nu är det helt slutsålt, säger Erica Berghagen.

Skönt med lapp på luckan, va?

– Det är fantastiskt.

Hade planen varit spelbar på Gamla Ullevi så hade derbyt spelats där men då planen inte är i spelbart skick fick det bli Bravida Arena.

– Gamla Ullevi var tyvärr inget alternativ, hade det varit det så hade vi spelat där, definitivt. Men nu blir det jätteroligt med en så bra uppslutning på en sådan här match, säger Berghagen.

Av de totalt omkring 6 000 biljetterna till derbyt på Bravida arena har Gais omkring 800 att sälja och resten ansvarar IFK Göteborg för. Gais börjar sin försäljning den 26 januari, då för årskortsinnehavare och partners.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.