Slutar med lättklädda kvinnor – pampen rasar: "Förbannad"

Den klassiska cykeltävlingen La Vuelta slutar med lättklädda kvinnor på prispodiet efter tävlingen. Något som får cykelprofilen Brian Holm att rasa. – Inte ens svenskarna skulle göra en sådan sak, och om det är några som är idioter så är det svenskarna, säger Holm till NRK.

ANNONS
|

Cykeltävlingen La Vuelta meddelade i veckan att tävlingen inte kommer att fortsätta med lättklädda kvinnor på prispodiet. Istället kommer det finnas manliga assistenter på podiet. Något som får cykelprofilen, den danske cykelchefen Brian Holm att gå i taket.

– Podiumdamerna är en del av vår kultur, precis som att vi dricker champagne. Ska vi ta bort det också? Det ska firas, det ska vara podiumdamer, säger Brian Holm tillNRK.

VM i september i Norge kommer inte heller att ha några damer på podiet. Något som får Holm att gå till attack mot både norrmän och svenskar.

– Det är självklart något som norrmännen har hittat på. Det är de som har startat det. Jag blev så förbannad när jag läste rubriken om Vueltan, säger han.

ANNONS

– Inte ens svenskarna skulle göra en sådan sak, och om det är några som är idioter så är det svenskarna.

Holm får svar på tal från cykelpresidenten i Norge, Harald Tiedemann.

– Jag tycker att det är helt fantastiskt om det är sant att Brian Holm irriterar sig på att podiumdamer försvinner från internationella cykellopp. Jag anser att det är förlegat och funnits alldeles för länge.

ANNONS