Slutar efter broderns död

I maj tidigare i år avled motorcyklisten Jason Dupasquier efter en olycka på racingbanan endast vid 19 års ålder. Nu väljer både hans yngre bror Bryan att avbryta sin karriär samt även deras pappa Phillipe som var stallchef.
– Motorsport är ett avslutat kapitel för oss nu, hälsar pappan Philippe till tidningen Blick.

ANNONS
|

I slutet av maj inträffade en tragiskt dödsfall som påverkade racingvärlden när den 19-årige schweizaren Jason Dupasquier var inblandad i en våldsam krasch och sedermera avled på sjukhus till följd av sina skador.

Olyckan skedde i kvalet till en VM-deltävling i moto3 i norra Italien den 29 maj.

Jason Dupasquiers däck på sin motorcykeln tappade fäste på körbananan varpå han slungades av sitt fordon i en kurva och blev påkörd av två förare som inte hade någon chans att väja undan.

Loppet avbröts efter den allvarliga olyckan och 19-åringen fick behandling i en halvtimme på banan och fördes sedermera med ambulanshelikopter till ett sjukhus i Florens.

ANNONS

Där konstaterades det att han hade svåra skador på skallen, magen och bröstet och han förklarades död på sjukhuset dagen därpå.

Precis som sin storebror Jason var hans lillebror Bryan Dupasquiers, 16, verksam inom sporten, samt även deras pappa Phillipe.

Men nu väljer de båda att sluta.

”Efter min brors olycka, och av andra skäl, väljer jag att lämna motorcykelvärlden. Jag ber er respektera att jag inte vill kommentera mitt beslut mer än så”, skriver Bryan Dupasquiers i ett uttalande på instagram.

Till tidningen Blick säger pappa Phillipe, som varit en duktig förare och som även var stallchef för sin yngre son, att det inte längre vill vara involverade inom motorsport.

– Motorsport är ett avslutat kapitel för oss nu. Det går inte att fortsätta. Såren efter det som hände i Italien är alldeles för djupa för att vi som familj ska orka återvända till en racingbana, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS