Bild: Christophe Ena
Bild: Christophe Ena

Slog motståndare - diskas från Tour de France

Under söndagens etapp av Tour de France slog Gianni Moscon en motståndare i ansiktet - för det kastas han ur tävlingen.

Knappt en kilometer in i söndagens etapp, den femtonde, av Tour de France slog den italienska Team Sky-cyklisten Gianni Moscon till fransmannen Elie Gesbert, Team Fortuneo-Samsic, i ansiktet. Efter tävlingen granskade tävlingsjuryn situationen och beslutade att diska Moscon från resten av tävlingen.

Efter beskedet om diskningen la Team Sky ut en video på sociala medier där Moscon ber om ursäkt och säger att han ångrar det han gjort.

Vann etappen gjorde dansken Magnus Cort Nielsen och tog därmed den första danska etappsegern i Tour de France sedan 2009.

Det är inte första gången som Moscon är i blåsväder. Förra årets stängdes 24-åringen av av sitt eget lag, Team Sky, efter att ha utryckt rasistiska kommentarer om en annan cyklist. Han diskades också i VM förra året då han tog hjälp av en servicebil för att ta sig ikapp klungan efter en krasch.

Under tisdagen går Tour de France in i den sista av tre veckor och leder tävlingen gör Team Skys Geraint Thomas före lagkamraten och fjolårsvinnaren Chris Froome. På tredje plats i totalen finns Team Sunwebs Tom Doumoulin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.