Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sloane Stephens fick 2 000 hatmeddelanden efter US Open-förlusten

Amerikanskan Sloane Stephens åkte ut ur US Open med 2–1 i set.
Efteråt berättar hon om hur hon fått motta över 2 000 hatmeddelanden efter förlusten.
”Den här typen av hat är så påfrestande”, skriver hon på Instagram enligt CNN.

Amerikanskan Sloane Stephens var ett av hemmahoppen under årets sista Grand Slam, US Open – turneringen hon vann 2017. Men den 66-rankade 28-åringen slogs i fredags ut ur turneringen efter att hon förlorat mot 17-rankade tysken Angelique Kerber med 2–1 i set.

”En nedslående förlust igår, men jag är på väg i rätt riktning. Ärligt talat har jag så mycket att vara stolt över”, skrev Stephens på Instagram efter förlusten.

Efter förlusten ska Sloane Stephens utsatts för en hatstorm på Instagram. För sina följare berättade Stephens på sin story, enligt CNN, att hon fått över 2 000 hatmeddelanden efter förlusten.

”Jag är en människa. Jag har fått över 2 000 meddelanden med förolämpningar och ilska från personer som var sura över fredagens resultat”, skrev hon enligt den amerikanska kanalen.

LÄS MER: Lehners problemfyllda resa – från Mölndal till Las Vegas

Hatmeddelandet: ”Ska förstöra dina ben”

Sloane Stephens berättade vidare att hon tycker det är jobbigt att läsa meddelanden, men att hon ville dela med sig av några av dem för att folk skulle få en uppfattning om vad hon kan utsättas för efter en match.

I ett av de meddelanden som hon fått och delat med sig av stod det:

”Jag lovar att jag ska hitta dig och förstöra dina ben så du aldrig mer kan gå, Sloane Stephens. Matchfixare och korrupta (personer) som du måste fängslas för evigt. Jag hoppas du njöt av din sista stund på banan.”

Sloane Stephens igen:

"Den här typen av hat är så påfrestande och det tar aldrig slug. Det talas inte tillräckligt om det här, men det suger verkligen.”

LÄS MER: Djokovic ett steg närmare att skriva historia

Sloane Stephens. Bild: ROBERT DEUTSCH
Sloane Stephens. Bild: ROBERT DEUTSCH

Facebook: ”Förolämpningarna är motbjudande”

Till CNN berättar en talesperson för Facebook, som äger Instagram, berättar att man gått igenom flera kommentarer som Stephens valt att anmäla. Några av dem ska även varit rasistiska.

”De rasistiska förolämpningarna som Sloane Stephens fått utstå efter US Open är motbjudande. Ingen ska behöva uppleva rasism någonstans och att skicka dem på Instagram går emot våra regler.”

LÄS MER: 18-åringarnas skrällar – Osaka och Tsitsipas ute

Sloane Stephens: ”Jag väljer positiva vibbar ”

Även om Sloane Stephens fått utstå en hel del hat och hot berättar hon dock att hon väljer att ha en positiv inställning i livet. Hon delade även med sig av stöttande meddelanden som hon fått efter förlusten.

”Jag är glad att jag har personer i min närhet som stöttar mig. Jag väljer positiva vibbar framför negativa. Jag väljer att visa lycka för er här - men det är inte alltid leenden och rosor.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.