Sliper tvåmålsskytt när Öis slog Falkenberg

|

Matchen var till en början jämn och Falkenbergs anfallare Stefan Rodevåg bjöd på en elegant, liggande volleyspark som Stojan Lukic i Öismålet tvingades göra en bra räddning på.

Men i minut 23 ställde Öis om och Daniel Sliper satte högsta fart. Han fick bollen vid sidlinjen, avancerade, och sköt hårt, lågt intill den vänstra stolpen: 1–0 till Öis.

– Det kändes logiskt med mål där, för vi hade en period där vi spelat bra. Jätteskönt att göra mål, säger Daniel Sliper.

I halvtid konstaterade avstängde Johan Elmander att Öis fått igång passningsspelet ordentligt och att det ”ser riktigt bra ut”. Inte minst på vänsterkanten där Sliper, Martin Mutumba och Jacob Ericsson forsade fram gång på gång.

Men så, inte ens två minuter in i andra halvleken fick Falkenberg hörna, och när bollen fastnade i målområdet var David Svensson där och petade in kvitteringen.

– Det var snöpligt och kändes lite som ett skitmål. Men vi börjar ta över mer sen igen och efter deras röda kort tar vi över totalt, säger Sliper.

Kortet kom med 20 minuter kvar när Per Karlsson fult gjorde ner Andreas Östling. Och bara någon minut senare utnyttjade Öis övertaget när Danny Erviks hårda inlägg nådde Daniel Slipers panna. 2–1 från nära håll – och Öis var i förarsätet igen.

Med en man mer kunde sedan Öis kontrollera händelserna. På stopptid fick dessutom David Svensson sitt andra gula kort, och Öis fick avsluta med spel elva mot nio.

Börjesson i nygammal roll

Segern gör att Öis klättrar förbi både Falkenberg och Gais i tabellen och nu har 12 poäng. Nästa match är avstängda trion Johan Elmander, William Atashkadeh och tränare Marcus Lantz tillbaka – vilket gör att Sliper inte kan vara säker på en startplats.

Rutinen hjälper honom att hålla krutet torrt även när han sitter på bänken.

– Ja, absolut. Hade jag varit 20 så hade den här situationen varit lite mer nervös. Nu har jag det i min ryggsäck att jag har gjort många superettan-matcher och det är inget nytt för mig när jag väl får starta.

I Lantz frånvaro var det Sören Börjesson som ledde laget från sidlinjen.

– Det var väl en lite ny roll, men man lever ju in sig så mycket i matchen att det nästan blir samma sak. Och vi hade gått igenom alla eventualiteter innan, säger Börjesson, som var nöjd med lagets insats.

– I det stora hela var det en rättvis seger, även om matchen var lite svängig. I första halvlek spelade vi riktigt bra fotboll både offensivt och defensivt.

Så startade Öis:

Stojan Lukic – Danny Ervik, Johan Hammar, Fredrik Björck, Jacob Ericsson – Daniel Paulson, Andreas Östling, Sebastian Carlsén, Daniel Sliper – Martin Mutumba, Emil Skogh

Det är mycket snack om avstängningar inför kvällens möte i Superettan. Öis överklagade det röda kortet som drabbade William Atashkadeh, men disciplinnämnden gick på domarens linje och ”benådade” inte anfallaren. Även Marcus Lantz kommer sitta på läktaren idag, eftersom även han avvisades i derbyt när han protesterade mot domslutet. Sören Börjesson kommer därmed att leda laget mot Falkenberg.

Dessutom drog Johan Elmander på sig sin tredje varning, och även han är därmed avstängd ikväll. Det öppnar upp för Martin Mutumba och Emil Skogh, som kan bilda anfallspar.

Falkenberg har, precis som Öis, tagit nio poäng hittills och kommer från två raka segrar. Även hallänningarna tvingas dock rumstera om i laget eftersom man har två spelare avstängda, mittfältaren Dominic Chatto och ytterbacken Mahmut Özen.

Matchen startar 19.00 och GP är på plats och direktrapporterar.