Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/7

"Slangen" minns RIK:s guldår

I samband med Redbergslids 100-års firande på lördag spelas supermatchen mellan RIK Allstars och Göteborgsalliansen. Assisterande tränaren och före detta RIK-stjärnan Magnus Wislander är laddad för att vara med och spela. För GP berättar han om RIK-minnen och drömmen om att träna lag utomlands.

På lördag får Magnus Wislander sällskap på planen av bland andra Michael Franzén och Pär Jilsén.

– Det ska bli jättekul att spela, sen får man se vilka som kommer behöva kryckor och rullstol efteråt, säger han skämtsamt.

– Men jag hoppas att det blir en rolig tillställning som vi ska kunna minnas.

Vad har RIK betytt för dig?

– De har betytt otroligt mycket. Det var de som ville att jag skulle flytta dit och bli elithandbollsspelare. Träningen jag fick och föreningen i sig är grunden till allting som jag har upplevt som handbollsspelare.

Vad är ditt bästa minne från tiden då du själv spelade i laget?

– Alla åren har sina minnen. Men när vi med mer eller mindre var ett juniorlag och lyckades vinna kvalmatchen upp till allsvenskan 1982 och sen fick ta klivet upp i allsvenskan och när vi sedan fullbordade det med SM-titeln 1985. Det var otroligt stort.

Men tiden i RIK var inte alltid en dans på rosor.

– Vi slet väldigt hårt för att lyckas ute i Europa också. Vi lyckades slå väldigt många bra lag hemma men vi förlorade alltid med något mål på bortaplan, vi lyckades inte ta det där sista klivet upp.

Han berättar att det mest oväntade i karriären är att han har blivit kvar inom föreningen så pass länge. 

– Det var inte självklart från början. Men någonstans i slutet av karriären blev det ett naturligt steg. Då var det många unga killar med i laget så när man själv spelade så blev man en del i tränarstaben och styrde och ställde ganska mycket. 

Vad väntar härnäst?

– Först och främst vill jag leva i nuet och då handlar det om att få killarna att prestera och hitta rätt. Jag är ganska nöjd med det jag har men nu när barnen börjat bli stora så är det klart att jag tittar mig om ut i Europa för att se om någonting verkar intressant.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.