Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens John Owoeri jublar efter sitt tredje mål, 6–0, mot Falkenberg. Nigerianen vinner skytteligan i allsvenskan på 17 mål.

Skyttekungen Gerhardssons festfixare

7–0 i Peter Gerhardssons sista match och John Owoeri blev skyttekung.

Tränaren Peter Gerhardsson tackades – tillsammans med flera andra Häckenprofiler – för sina år i klubben. Åtta närmare bestämt. Det blev en andraplats i allsvenskan som bäst. Och ett cupguld i somras. Dessutom en fin avskedsföreställning i utklassningssegern mot jumbon Falkenberg.

- Jag har några alternativ som jag funderar på och några som funderar på mig. Jag har inte satt någon deadline, om det ska bli klart om en eller två veckor, sade ”PG” om en eventuell ny arbetsgivare.

Gerhardsson är öppen för att flytta sig själv och familjen om rätt anbud kommer.

- Jag trivs i Göteborg, men vi i familjen är flyttbara. Vi kan till och med bo på Svalbard. Har de något lag där? Det viktigaste är att det känns rätt och spännande.

Ny tränare i veckan

Häckens sportchef Sonny Karlsson berättade att han har kommit överens med Gerhardssons ersättare.

- Han finns redan. Jag kan inte bekräfta vem det är, men det finns en tränare som är klar. Jag hoppas att vi kan presentera honom den här veckan. Det känns bra.

Karlsson hoppas på en nystart med nästa tränare.

- Det har varit åtta fantastiska år med Peter och vi vill fortsätta spela bra och underhållande fotboll. Vi kommer att fortsätta spela offensiv fotboll. Men nu vill vi också ha en ny röst och nya idéer att bygga vidare på.

Till nästa säsong finns några spelare på Sonny Karlssons önskelista och han bekräftar att det kommer att komma nyförvärv i vinter.

- Vi har aldrig värvat bättre än vad vi gjorde i somras, med Farnerud, Lindgren och Kamara. Men vi har några hål i truppen. Vi behöver ha in en ny mittback. Det är där fokus kommer att ligga.

Owoeri målbäst

Lyckligast av alla på Bravida arena var nigerianen John Owoeri. Med sina fyra mål mot Falkenberg kom 29-åringen upp i 17 totalt och är 2016 års allsvenska skyttekung.

Han är den tredje Häckenspelaren att vinna skytteligan. Mathias Ranégie (2011) och Waris Majeed (2012) har gjort det tidigare.

- Jag ska festa nu. Jag ska dricka en del, men inte bli full. Vi ska fira. Jag var fokuserad och ville verkligen vinna skytteligan. Att jag vinner den är helt otroligt. Det känns fantastiskt.