Hanna Daglund var en jätte i Skurus mål i den fjärde semifinalen mot Sävehof. Arkivbild.

Skuru pressar jättefavoriten

|

För andra gången på lite mer än en vecka – efter nära elva år utan seger – vann Skuru mot storfavoriten och utjämnade därmed till 2–2 i matcher.

Segern hemma i Eriksdalshallen var övertygande, 29–22. Skuru fick inte panik trots ett tidigt underläge utan kunde vända till pausledning, 15–12, tack vare 3–0 de sista fem minuterna av första halvlek.

Efter vilan gick det ännu bättre. Sävehof hängde med hjälpligt i sex-sju minuter men sedan blixtrade Skuru till och seglade i väg till 24–17, efter att till och med målvakten Hanna Daglund skrivit in sig i målprotokollet. Daglund, som senare spädde på till två mål, fick pris som sitt lags bästa spelare efter att ha räddat 44 procent av Sävehofs avslut.

Angelica Wallén (totalt 8 mål) visade vägen framåt i första halvlek, Mathilda Lundström (7) tog vid och Hannah Scheuer Larsson (4) var 100-procentig på straffarna. Skuru satte till och med punkt med en läcker "japan" genom Elin Hansson (3).

Den femte och avgörande matchen spelas i Partille Arena på söndag. Där har Sävehof vunnit samtliga 15 matcher den här säsongen – men vad är det mot elva år?