Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skurus målvakt Hanna Daglund är sugen på ännu en SM-final, fast mot ett annat lag än Sävehof. Arkivbild.

Skuru kan skaka om suveräna Sävehof

Handbollssäsongen brukar sluta med att Sävehof går till SM-final, men i år har Skuru ett bra trendbrytarläge i slutspelet.

Talar man om imponerande sviter inom idrotten är det svårt att bortse från Sävehofs facit på damsidan. Partillelaget har varit i final varje år sedan 2006, och dessutom vunnit tio av elva möjliga SM-guld.

Efter storsegern, 34–22, i den första semifinalen i bäst av fem såg det ut att bli en komfortabel resa mot ytterligare en final. Men i match två studsade Nacka-laget Skuru tillbaka och vann på hemmaplan med 23–19.

Vana motståndare

- Den här gången orkade vi hela matchen. Vi hade ledningen hela matchen och gjorde inte så många tekniska fel, som de brukar straffa oss på snabbt. Vi hade väldigt mycket aggressivitet. De fick många smällar, och det tror jag inte att de gillade direkt, säger Hanna Daglund, som storspelade i Skurumålet senast.

- Det var jättestort för vårt självförtroende. Nu har vi fått svar på att vi faktiskt kan vinna mot dem, och då kan vi så klart göra det i två matcher till.

Lagen har mötts i final de tre senaste säsongerna, och samtliga gånger har det slutat med Sävehofsegrar. Närmast en skräll var Skuru 2015, då förlustmarginalen "bara" blev tre mål.

- Alltså Sävehof är duktiga. Men man har ju också sett under serien att det finns lag som vunnit mot dem. Så varför skulle inte vi kunna göra det igen? Jag tror inte att de trodde att de skulle ta oss med 3–0 i semin, men de trodde kanske inte heller att de skulle förlora efter den första matchen. Vi kan ha gjort dem lite mer nervösa.

Taktik överflödigt

Segern i den andra semifinalmatchen vanns på hemmaplan. Nu väntar bortaplan i Partille och en betydligt tuffare uppgift.

- Det gäller att vi behåller aggressiviteten och stör dem i deras anfallsspel. Och så måste vi göra mål på Johanna Bundsen, inte låta henne få en bra start på matchen, säger Hanna Daglund som sin målvaktskollega på andra sidan planen.

- Det är inte så mycket taktik kvar att snacka om i det här skedet av säsongen, utan nu är det mer bara ut och köra och verkligen göra jobbet.