Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Malin Baryard Johnsson på Cue Canna.

Skrämselhicka för Baryard Johnsson

En trolig svensk Rio-kvartett slutade på andra plats och imponerade stort när nationshoppningen avgjordes i Falsterbo. Endast en oturlig snubbling från Malin Baryard Johnsson stod mellan Sverige och segern.

2012 krossades Malin Baryard Johnssons OS-drömmar i nationshoppningen i Falsterbo efter att hennes häst Tornesch dragit på sig en senskada. Den här gången var det hon som tillsammans med Cue Canna satte tonen med en felfri första runda, en prestation som hennes lagkamrater Henrik von Eckermann, Rolf-Göran Bengtsson och Peder Fredricson en efter en upprepade till hemmapublikens stora förtjusning. Efter den första omgången delade Sverige ledningen tillsammans med förhandsfavoriten Schweiz och Brasilien.

I andra omgången var Baryard Johnsson på väg mot ytterligare en prickfri runda när Cue Canna snubblade efter det tionde hindret och slog knäet i marken. Ekipaget kunde dock fullfölja loppet och endast en rivning på sista hindret hindrade dem från en dubbelnolla.

- Jag var ganska orolig där nere på banan. Men nu har vår veterinär Jonas Tornell tittat på henne och det ser lugnt ut, sade en lättad Baryard Johnson efteråt.

Några tankar på det som hände med Tornesch för fyra år sedan har hon dock inte.

- Nej, jag tänker inte det minsta på vad som hände då. Det vore ju extremt otur om det hände igen.

Nöjd över formbeskeden

Även von Eckermann drog på sig en rivning i andra omgången, men när både Bengtsson och Fredricson gick rent räckte det till en andraplats. Bengtsson, som inte tar sin starkaste häst Casall till OS, fick jobba en hel del med Unita Ask och i den andra rundan klarade ekipaget tidsgränsen med endast sju hundradelar.

- Hon är en kämpe som verkligen försöker göra sitt allra bästa, sade Bengtsson.

På lördagskvällen ska landslagets olympiske headcoach Sylve Söderstrand presentera truppen som får åka till OS.

- Jag är jättenöjd med dagen. Nu är det bara veterinären som ska gå igenom hästarna och godkänna dem.

Söderstrand vill inte avslöja om det är kvartetten från Falsterbo som får åka till OS.

- Men jag kan säga som så att det jag sett i dag har bekräftat den bild jag haft i en vecka.

Lätthoppad bana

Det schweiziska laget vann efter två felfria rundor. De tävlande ekipagen höll en mycket hög nivå och banbyggaren Guilherme Jorge, som även ska bygga OS-banan, fick inför andra omgången göra justeringar så banan blev svårare.

- Jag var förvånad över att vi fick så många rena rundor, sade Jorge.