Mikael Ymer.
Mikael Ymer. Bild: Anthony Anex/AP/TT

Skrällspelaren överlägsen mot Ymer: "Surt"

Mikael Ymer, 22, missade chansen att ta sig till sin första ATP-semifinal i tenniskarriären. 24-årige skrällspelaren Vit Kopriva, rankad 249:a i världen, vann enkelt på gruset i Gstaad med 6–1, 6–0 efter 51 minuters spel.
– Det är bara surt just nu, säger Ymer.

ANNONS

Sett till rankningen var det ett fint läge för 96-rankade Mikael Ymer att ta sig till semifinal i ATP-turneringen i schweiziska Gstaad.

Men Kopriva kom till matchen i storform efter att ha besegrat kanadensiske världstian Denis Shapovalov i torsdags. Och formen hade han inte tappat under natten.

Kopriva gick snabbt upp till 4–0 och vann första set enkelt med 6–1.

I andra set fortsatte den tjeckiska dominansen.

Kopriva var säkerheten själv samtidigt som Ymer inte hade något att sätta emot. Tjecken vann de tre första gamen innan Ymer hade chansen att serva hem en reducering. Men Kopriva bröt svenskens serve på nytt och såg till att Ymers uppförsbacke blev allt brantare.

ANNONS

Kopriva vann till slut matchen med klara 6–1, 6–0 och skickade hem Sverigeettan från ATP-turneringen i Schweiz efter endast 51 minuters spel.

– Det var inte min dag, säger Ymer.

Trots den svidande förlusten finns det ljusglimtar att ta med sig hem från Schweiz. Kvartsfinalen var nämligen Ymers första på ATP-touren.

– Det är bara surt just nu. Jag har inte varit i kvartsfinal tidigare men det är svårt att tänka på det just nu direkt efter matchen, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS