Skrällseger i kaotiskt Formel 1-lopp

Formel 1-loppet i Baku avbröts tillfälligt efter kaosartade scener, där krockarna avlöste varandra. Loppets favoriter föll bort en efter en och Red Bulls Daniel Ricciardo vann oväntat loppet.

|

Azerbajdzjans Grand Prix i huvudstaden Baku blev en kaotisk historia. F1-loppet innehöll flera incidenter som ledde till att flertalet bilar tvingades bryta tävlingen.

Finske Valtteri Bottas startade som tvåa men fick en jobbig start på loppet när han krockade med sin landsman Kimi Räikkönen. Ett däckbyte senare kunde Bottas fortsätta, men både han och Räikkönen tappade flera placeringar.

Senare i loppet tvingades säkerhetsbilen åka ut flera gånger, och på det 21:a varvet tvingades Räikkönen bryta loppet. Det fick också Sergio Pérez.

Loppet avbröts tillfälligt

Två varv senare åkte den röda flaggan upp och loppet avbröts på grund av skräp på banan. Lewis Hamilton var i ledning efter 23 varv och svenske Marcus Ericsson var 11:a inför avbrottet.

När loppet återupptogs efter det tillfälliga avbrottet fick Räikkönen och Pérez en chans till att fullfölja loppet, men låg ett varv efter övriga. Båda två tvingades senare avbryta loppet igen.

Andra förare som tvingadesbryta var supertalangen Max Verstappen, Daniil Kvyat,Jolyon Palmer,Nico Hülkenberg och Felipe Massa.

Bara 13 av 20 förare fullföljde loppet.

Skrällsegrare

Hamilton fick problem med nackstödet efter 31 varv och tappade sin ledning. Istället gickDaniel Ricciardosegrande ur tävlingenföre Bottas som körde upp sig rejält efter den inledande kollisionen.